Var med och rösta

Nu är nomineringarna klara och det är dags för oss konsumenter att rösta fram årets matbluff. Läs mer om de produkter som nominerats och rösta hos Äkta vara, se även det tidigare inlägget om Årets matbluff där du får bakgrunden till ”tävlingen” ingen producent vill vinna.
.
matbluffarna_2015.
De nominerade med kortversioner av Äkta vara-juryns motiveringar är:

1. Nybergs deli Gourmetmörad Ländfilé

Genom att stycka delar av skinkan på ett nytt vis skapade Nybergs deli en helt ny styckdetalj: ländfilén. Namnet var alltför långt ifrån verkligheten, tyckte även miljöförvaltningen, och i somras var företaget tvunget att byta namn på produkten.

2. Nestlé Välling gryn naturell

Nestlés naturella välling var tydligen inte tillräckligt god just naturell. Därför har de smaksatt den med det konstgjorda aromämnet vanillin, vilket en pappa fick veta efter att ha frågat tillverkaren vad som döljer sig bakom ordet ”arom” på ingrediensförteckningen.

3. Valio Kefir och Valio Eila Kefir

I februari förra året lanserade Valio en vanlig Kefir, som ett komplement till den laktosfria. Vad som inte framgick på förpackningen var dock att innehållet i de båda produkterna var identiskt trots en prisskillnad på 5:- vilket avslöjades i ett labbtest.

4. Ridderheims Tante Juliettes Murkelpaté

I pressmeddelandet vid lanseringen skröt man om ”uteslutande naturliga råvaror”, men den som vänder på förpackningen möts dock av en kavalkad av tillsatser, tio E-nummer och därtill palmolja, växtfiber och jästextrakt.

5. Lönneberga Renkorv med tranbär

Snart efter lanseringen av produkten i januari 2015 upptäckte många konsumenter att renkorven innehåller så lite som 20 procent renkött, 62 procent av innehållet är istället gris- och nötkött och till det ska läggas fett och blodprotein från gris.

Röstar gör du här

Spara



Inga kommentarer
Kategorier: Blandat, Food Court Taggar:,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *