Nu får det tusan räcka

Nu får det tusan räcka med allt elände, med den här takten finns det snart inga kvar av de gamla hjältarna. Nu på morgonen kan jag konstatera att ytterligare två musiker som haft en viss betydelse för inte bara rockens utveckling utan påverkat många andra genrer också gått bort. Året har inte börjat bra för alla musikälskare.
.
dale_griffin.
Originaltrummisen i Mott the Hoople, Dale ”Buffin” Griffin har efter att ha kämpat mot Alzheimers i många år avlidit vid 67 års ålder. Bandet bildades i slutet av 1960-talet i engelska Hereford och är mest kända för ”All the Young Dudes” som var en gåva till dem från David Bowie, också nyligen avliden. Även om gruppen sålde mycket skivor och hade en del hits hamnade de ändå lite i skymundan av de största glamrockartisterna.
.
glenn_frey.
En annan originalmedlem och grundare som också lämnat oss är Glenn Frey från amerikanska Eagles, även han blev 67 år gammal. Dödsorsaken är komplikationer av ledgångsreumatism, ulcerös kolit och lunginflammation. Eagles bildades 1971 i Los Angeles och anses vara en av de mest betydelsefulla inom countryrocken, mest kända är de för låtar som  ”Best of My Love”, ”One of These Nights”, ”New Kid In Town” och ”Hotel California”. Tidningen Rolling Stone rankar Eagles som nummer 75 bland de viktigaste banden genom tiderna oavsett genre.
.

.Inga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *