Årets första skandal

p3_guldVi är bara i mitten av januari och redan har årets första skandal i musikvärlden levererats av inga mindre än Sveriges Radio och P3. Den enväldiga (eller var det enfaldiga) juryn i P3 Guld har i kategorin Årets Rock/Metal släppt genom en nominering för bandet Dolores Haze och dessutom har de korats till just Årets Rock/Metal-band 2015.

Inledningsvis är bandet nominerade i helt fel kategori, skulle de alls nominerats är det i en kategori som dessutom helt saknas, Indie. Föga förvånande rasar RockSverige över detta, nättidningen MetalCentral skriver i notisen P3 Guld måste skoja med oss ”Dolorez Haze är knappast rock och det är banne mig verkligen inte metal. Musik är allvarliga grejer och ska det verkligen delas ut pris till de som har presterat något utöver det vanliga så ska det göras på rätt sätt.”
.

.
Jag anmäler härmed mitt intresse för att ta anställning hos SR/P3 och just då med rockmusik så det blir lite ordning på torpet. Ska jag betala radio- och TV-licens ska tusan mina licenspengar förvaltas rätt och inte slösas bort på skandaler.

Det är inte första gången dylikt händer, dock med andra entiteter i musikvärlden. Fjolårets nomineringar till Rockbjörnens olika kategorier innehöll nästan inga rockartister alls, det var rena skämtet med diverse popakter och dylikt. Heter det Rockbjörnen ska det också vara rock och inget annat.

Visst, det är läsare och lyssnare som skickar in förslag på nomineringar, men det finns ändå en jury inblandad som ska kunna styra upp det lite så att det blir rätt i slutänden oavsett och de personer som sitter i respektive jury SKA ha kunskap om musikens olika genrer.

Ett riktigt skandalöst exempel på när fel artist nomineras och vinner är MTV Video Music Awards när Lorde med videon ”Royals” vann Årets Rockvideo.
.Inga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *