Album by album

bowie-album-for-album
.

I mina händer fick jag boken ”Bowie: Album för album” och det var en angenäm ny bekantskap. Inte David Bowie, det finns väl ingen som inte vet vem det är, men boken om honom. David Bowie är en av de största rockikonerna och han slog igenom med albumet ”The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars”. I praktverket ”Bowie – Album för album” firas det legendariska albumet, boken innehåller massor av unika och tidigare opublicerade foton.

I samband med 40-årsjubiléet för David Bowies legendariska album ”The Rise & Fall of Ziggy Stardust & the Spiders from Mars” kom denna unika retrospektiv, en hyllning till en av populärmusikens främsta pionjärer.

Författaren Paolo Hewitt presenterar alla David Bowies studioalbum i detalj. Boken innehåller kommentarer från dem som arbetade med skivorna, inklusive musiker, tekniker och Bowie själv; samtida recensioner och intervjuer; alla skivomslag reproducerade i verklig storlek samt en mängd unika och tidigare opublicerade foton. I samarbete med Bowie-kännarna Robert Elms och Kevin Cann presenteras alla Bowies vid den tidpunkten 27 studioalbum i detalj.

Efter att ha bläddrat fram och tillbaka, tittat på det omfattande bildmaterialet, läst om både skivorna och Bowies liv och läst kommentarer från både de som jobbat med skivorna och från denna popmusikens kameleont själv inser jag att min samling musiklitteratur nu fått ett tillskott som den skulle varit ofullständig utan.

”Bowie – Album för album” är lika mycket en diskografi som en biografi över en extraordinär persons gärning. Upplägget är strikt kronologiskt och vi får följa Bowies utveckling som artist genom åren, skiva för skiva.

Hewitt skriver lättillgängligt med ett färgstarkt målande språk som lockar till fortsatt läsning och det är nästan omöjligt att lägga boken från sig, man vill inget hellre än att vända blad och lära sig mer om den lite udda artisten som betytt så mycket för såväl lyssnare som andra artister världen runt.

Det finns ett fåtal artister som alla har någon form av relation till oavsett vad man lyssnar på för musik, David Bowie är en av dem. Boken om honom och hans långa karriär ger alla oavsett vad man känner för honom chansen att få en insikt i mannen bakom musiken och det på ett lättsamt sätt som är lätt att ta till sig.

Enbart det unika bildmaterialet i boken gör den värd att äga, att sedan kunna läsa om alla skivor och klassiska låtar som vi så väl känner igen gör ”Bowie – Album för album” till en vinnare i alla läger.


Recension återskapad från den gamla bloggen, back by popular demand…Inga kommentarer
Kategorier: Recensioner Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *