To Beast Or Not To Beast

lordi.
Lordi ”To Beast Or Not To Beast”

Det här är ett utlåtande jag har dragit mig in i det längsta för att skriva, det känns trist att behöva såga ett så pass stort band som Lordi och deras nya platta ”To Beast Or Not To Beast”.

Det var med stor förväntan jag laddade plattan i CD-spelaren och tryckte på Play, en timme senare inser jag att jag fått en dammsamlare i skivhyllan. Det här är inte bra, jag förväntade mig betydligt mer av ett så etablerat band. Det som strömmade ur högtalarna kan närmast beskrivas som ett halvdassigt debutalbum med ett obskyrt källarband från Långtbortistan.

Visst, Lordi har två nya medlemmar och det här är första plattan med deras medverkan, men det kunde nog varit en god idé att turnera en del med de nya medlemmarna och det gamla materialet så alla var inne på samma spår innan nytt material skrevs och spelades in.

Det man genererat är ett yvigt sammelsurium av toner, det spretar åt alla håll och kanter och man får en känsla av att alla i bandet försöker dra åt olika håll med sin egen stil samtidigt. Det är lite av samma tendens över plattan som det var över Mr Lordi’s försök för några år sedan att göra skräckfilm, ”Dark Floors”, den var emellanåt briljant men alldeles för ofta bara skrattretande och kunde inte riktigt bestämma sig för i vilken genre den ville vara.

Det enda jag personligen känner igen från tidigare Lordi-plattor är de råa gitarrerna och till och med dessa tycks ha förlorat något av sin udd. Nu återstår bara att se om det blir en nästa platta och om bandet i den hittar tillbaka till sin forna form och stil eller om jag ännu en gång måste utropa WTF?!?


Recension återskapad från den gamla bloggen, back by popular demand…Inga kommentarer
Kategorier: Recensioner Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *